Cum fotografiezi corect o mireasa?

Nicio nuntă nu este o încercare ușoară pentru orice fotograf. Aici va trebui să demonstrezi abilitatea de a lucra în condiții extreme și în diferite condiții de iluminare, să faci un reportaj și să ghidezi cadrul, dacă este necesar. Vei avea nevoie de abilitatea de a lua portrete și fotografii de grup, și toate acestea la un ritm alert și cu o doză sănătoasă de creativitate, deoarece fiecare client se așteaptă la imagini unice pe care nu ai fi rușinat să le pui pe comoda ta.Decorul oricărei „colecții” de fotografii de nuntă sunt imagini frumoase ale miresei. Un fotograf experimentat, având acest lucru în vedere, îi va acorda eroului zilei o atenție maximă, mai ales că există o mulțime de momente frumoase, iar cel mai important este să nu pierzi nimic.

Ar fi minunat dacă ai avea ocazia să fotografiezi mireasa în dimineața zilei nunții, de obicei toți fotografiile de nuntă încep cu acest moment. Dar cei mai experimentați se pregătesc pentru acest moment în avans. Ei cercetează locul, evaluează ce poze pot fi făcute, fac recomandări cu privire la pregătirile pentru sesiunea foto de dimineață, astfel încât să iasă ceva original.

Deja în etapa îmbrăcării se pot realiza fotografii interesante, deoarece mireasa în dimineața zilei nunții este absorbită de griji și nu pozează intenționat, imaginile ies foarte naturale, emoționante și frumoase. Majoritatea fotografiilor sunt reportaj, dar unele cadre pot fi regizate. Este înțelept să le amâni pentru momentul în care mireasa va fi deja în toată splendoarea ei, pentru a evita agitația și graba, deoarece personajul principal are mult de făcut.

O preocupare importantă este aplicarea machiajului de mireasă. Nu trebuie să filmezi întregul proces; poți să îi permiți să îl termine, iar apoi să o rogi pe mireasă să pretindă că se retușează la machiaj, aplicând ruj sau gene false, punând puțin blush, sau privindu-se în oglindă. Astfel de cadre arată foarte drăguț și feminine. De obicei, coafura este și ea o mică capodoperă. Ar trebui fotografiată de la un unghi superior, acordând o atenție specială detaliilor interesante și decorațiilor.

Un obiect demn de atenție specială este rochia de mireasă. Poți face câteva cadre cu mireasa admirând-o, corectând ușor cutele și volanele. Apoi, câteva imagini ale momentului îmbrăcării și, în final, pentru a captura rezultatul transformării unei mici Cenușărele într-o frumoasă prințesă.

Momentul în care mireasa așteaptă logodnicul său pare emoționant în fotografii. Fie că va sta lângă fereastră, sau va „zăcea” pe canapea cu cartea ei preferată, sau se va cuibuși într-un fotoliu cu un jucăriaș de pluș – tu decizi.

Poți implica domnișoarele de onoare și rudele în sesiunea de fotografii de dimineață. Condiția principală – o stare de spirit bună și un maxim de tact. Până la urmă, vă așteaptă o zi dificilă, atât pentru tine, cât și pentru personajul principal al evenimentului.

SEDINTA FOTO in interior
Pe lângă stăpânirea portretelor, fotografii vor trebui să demonstreze abilitatea de a organiza o sesiune foto în interior: fie că este vorba despre o garsonieră modestă, o vilă luxoasă sau o sală festivă de nunta. Condiția principală pentru a realiza fotografii bune este ca interiorul să nu umbrească personajele principale. Desigur, mobilierul original sau elementele arhitecturale complexe vor arăta interesant în fotografie, dar chiar și într-un interior simplu poți obține cadre excelente.
Uneori, lumina „proastă” în cameră devine un obstacol în calea unei imagini bune. Aici este important să știi cum să te orientezi rapid, să iei în considerare nivelul de lumină, să folosești corect blitzul, să iei în considerare culoarea pereților, tavanului, etc. Este mai bine să folosești cât mai mult lumina de la fereastră. Este moale și suficient de luminoasă.

PARTEA DE FOTOGRAFII ÎN AER LIBER
Să parafrazăm o melodie dintr-un desen animat remarcabil „vastele tentații ale palatelor nu vor putea înlocui niciodată natura”, și asta înseamnă: indiferent de vremea de afară, fotografiile miresei în „natură” ar trebui să fie. Și sesiunea foto în aer liber nu înseamnă că trebuie să ieși undeva în parc, în pădure sau la râu, deși ar fi minunat! Peisajele urbane ar funcționa la fel de bine. Fundalul ar trebui să fie plăcut ochiului, interesant, dar nu prea strălucitor. Ideal ar fi ca mirii să aleagă nu doar obiectivele tradiționale de nuntă, ci și locuri speciale importante pentru ei: locul primei întâlniri, al primei întâlniri, etc. Este important ca mireasa să se integreze organic în fundalul oferit, să îi placă cadrul, apoi fotografiile vor fi naturale și interesante.

Share your thoughts